Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Ανασχεδιασμός Διαμερίσματος στην Ακαδημία Πλάτωνος, Μετατροπή σε Χώρο Κατοικίας και Γραφείο

Η μελέτη αφορά τον ανασχεδιασμό του συνόλου των εσωτερικών χώρων διαμερίσματος του 2ου ορόφου πολυκατοικίας, στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος στην Αθήνα.
Βασικός στόχος είναι, μέσω μικρών παρεμβάσεων στην εσωτερική διαρρύθμιση του διαμερίσματος, να αναβαθμιστούν τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά, το σύνολο των χώρων. Το διαμέρισμα αναδιαμορφώνεται ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος διαβίωσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα και ως χώρος εργασίας.













Αναπροσαρμόζοντας τις τοιχοποιίες του χώρου της κουζίνας επιτυγχάνεται οπτική ενοποίηση με τον χώρο του καθιστικού, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται η λειτουργική της αυτονομία
Αναδιαμορφώνεται ο τρόπος κυκλοφορίας εντός του διαμερίσματος. Η πρόσβαση στην κουζίνα αλλάζει και γίνεται πλέον από την είσοδο. Επίσης αποκόπτονται οι προσβάσεις στην κουζίνα και την τραπεζαρία από τον διάδρομο, επιτρέποντας νέους αποθηκευτικούς χώρους.




Ζητούμενο της μελέτης ήταν ο χώρος της τραπεζαρίας να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος εργασίας. Έτσι ο σχεδιασμός  και η χωροθέτηση των επίπλων στο χώρο, γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί εξυπηρετηθεί η διττή του λειτουργία.




Τα αρχικά δάπεδα διατηρούνται σε όλους τους χώρους με εξαίρεση τον χώρο του λουτρού που ανανεώνεται στο σύνολο του.

Το χαρακτηριστικό έντονο μπλε χρώμα αντιστοιχεί στην εταιρική ταυτότητα του graphic designer ιδιοκτήτη. 

Τέλος ανασχεδιάζεται το σύνολο του σταθερού εξοπλισμού (ντουλάπες, βιβλιοθήκες κτλ.).


Ομάδα Μελέτης:
Νίκος Πατσαβός
Θανάσης Χαΐρης

Τρισδιάστατες Απεικονίσεις:
Θανάσης Χαΐρης

Ημερομηνία: 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments will be moderated before being published. Thank you!